Primair onderwijs

De onderwijsadviseurs begeleiden teams bij het realiseren van een integraal taalbeleidsplan, waarbij naast de Nederlandse en Engelse taal, ook de Friese en/of streektaal aan bod komt. Onderzoek wijst uit dat meertaligheid een stimulerende invloed heeft op o.a. de taalontwikkeling van kinderen, als daar op een verantwoorde manier mee omgegaan wordt. Vooral kinderen in de leeftijd van 0 – 8 zijn erg taalgevoelig. Hier moet adekwaat op ingespeeld worden. Aan de scholen de uitdaging om met een goed taalbeleidsplan, goede afspraken te maken over het omgaan met meertaligheid en het inzetten van geschikte leermiddelen.

Begeleiding is kosteloos door subsidie van de Provincie Friesland, het Ministerie van OC&W en de Europese Commissie. De onderwijsadviseurs staan graag voor u klaar voor o.a.:
* ouderavond over alle aspecten van meertalig onderwijs
* een taalbeleidsplan
* omgaan met kerndoelen Frysk
* lesmateriaal

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie    We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

    Neem contact op

    Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Start met typen en druk op enter om te zoeken..