Maak kennis met…

Werkzaamheden

Dorien is gespecialiseerd onderwijsadviseur bij Cedin. “In mijn dagelijkse praktijk informeer ik teams in het primair onderwijs over de meerwaarde van meertaligheid voor hun leerlingen. Daarnaast ondersteun ik teams bij de vormgeving van meertaligheid in de klas en in het taalbeleidsplan.

Samen met collega’s ontwikkel ik materiaal en producten om met meertaligheid in de klas en de school praktisch aan de slag te gaan. Ik ben contactpersoon voor een team native speakers Engels en zorg er samen met mijn collega’s voor dat de instrumenten van Grip (evaluatiesysteem Frysk) door leerkrachten gebruikt kunnen worden én er hun onderwijs op aan kunnen laten sluiten.

Ik vind het belangrijk dat leerkrachten en scholen écht wat hebben aan de ondersteuning die ik hen bied. Praten om het praten wil ik absoluut voorkomen! Concreet aan de slag met meertaligheid, zonder dat het voor de leerkrachten extra werk oplevert. Samen proberen om alle mogelijkheden zo veel mogelijk in te passen in de bestaande lessen en klaslokaal.

Momenteel werk ik aan de ontwikkeling van richtlijnen voor scholen om te komen tot een certificaat 3taligheid.”

Wat anderen zeggen

“Je bent nuchter en snapt ook dat dingen soms niet meteen gerealiseerd kunnen worden, dat is erg prettig en geeft lucht”.

SPECIALISATIES

  • > Meertaligheid (Engels en Frysk)
Gespecialiseerde thema's
Mijn artikelen
Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..